Novi Sad
27.04.2014.
14:41
Novosađanin Svetislav Jelić pre deset godina  je napustio Srbiju i otišao u Ukrajinu u potrazi za boljim životom. Tamo se zaljubio, oženio, dobio decu. Zbog tamošnjih sukoba, bio je prinuđen da se vrati u Novi Sad.
  • posmatrac

    28.04.2014 21:32
    raspad
    ovo sto se dogadja u ukrajini/rusiji jako me potseca na nas tj srbiju protiv ostatka SFRJ svojih komsija, dzaba svi pricaju da je to orkestrirano spolja, to su sve nasi napravili mislim na politicare iz svih republika. isto se to dogadja i u ukrajini/rusiji a narod ce SVe da plati kao sto smo i mi platili i jos uvek placamo.
  • 28.04.2014 16:08
    Rekao bih da ekipa koja tako zdusno navija za Rusiju i to sto ona radi a stalno spominje ukrajinske desnicare koji su manjina u ovoj prici nemaju nista protiv ekstremne desnice u svom dvoristu, raznih nasih, dveri, 1389 itd.
  • мм

    28.04.2014 12:44
    Види се да си издоктриниран западном пропагандом до бола!
  • Anti Bot

    28.04.2014 10:48
    Ne držim nikom stranu
    Odmah da kažem da mi je od svega najžalije tamošnjeg naroda koji se našao između čekića i nakovnja. Nisam ništa novo rekao kada kažem da mi je žao ljudi ali bih želeo da se solidarišem sa običnim svetom koga zabole za ruse i amere šta kažu. Neka bude šta će biti želim im svima jedno da bude što je moguće manje žrtava međ ljudima da ne dođe do otvorenog sukoba jer tada svi gube. Opet nisam ništa novo rekao što već nije rečeno ali zaista ne želim više da slušam dosadna prepucavanja Rusija VS USA, dosta je bilo svi znamo ko kome drži stranu i zbog čega, a sve njih redom iskreno zabole za obične ljude koji će da i ispaštaju na kraju. Među njima naravno ima i onih koji bi stvarno trebalo da ispaštaju i to zasluženo ali naravno oni će se kao po starom dobrom običaju izvući i sakriti u mišiju rupu da li u Rusiji ili u Americi sve zavisi ko pobedi u tom sukobu. Svetislava ne osuđujem uradio je jedino što je mogao da sačuva živu glavu sebi i svojoj porodici svako bi to uradio ali bih mu savetovao dobronamerno da se uzdrži od bilo kakavih političkih komentara, jer time može sebi samo da napravi još više problema bez potrebe. Jer nikad nije onako kako nam se čini da jeste svedoci smo svi mi koji smo živeli kada su kod nas bile slične prilike. Kako bi neko rekao ''možda bidne al nemora da znači''
  • dodo

    28.04.2014 09:36
    koliko kontradiktornosti? otišao uvpotragu za boljim životom kod Janukovica kojeg pljuje a uspešno hs vodio restorane i bio srećan u vreme vladavine istog, onda je njegova žena protestvovala protiv tog zlotvora i kada su ga oterali sa vlasti morali su da povegnu jer im više nije tako lepo i nema posla. ahahahaha hahahahaha ovo nije smešno ovo je užasno
  • kiev

    28.04.2014 09:26
    @Anonimus - @Kiev
    Ma jeste, tako je kako ti kazes, putine putine, razmakni nam butine.
  • Forca Brutale

    28.04.2014 09:26
    Milee ako nisu svi na prodaju kako objasnjavas NIS, Bajatovica i celu sadasnju politicku kastu u Srbiji koja se naguzi svaki put kad neko iz Moskve zine!?

    Nista se ovi sadasnji politikanti u Srbiji ne razlikuju od onog skota Janukovica i tako ce i zavrsiti.
  • A jel

    28.04.2014 06:57
    A sto se vi dverasi ne setite da postujete slike gde su ruski neonacisti (koji inace nikada nisu procesuirani od strane vaseg Putlera, koji slobodno biju ljude po Rusiji, tu ubrajam i ove motorase od koga je nas preCednik dobio prsluk) po Krimu setali za "slobodu" i te fore? Koji ste vi mufljuzi opasni, samo malo neuki. To vam ne smeta toliko jelda?

    http://americablog.com/2014/03/meet-vladimir-putin-favorite-neo-nazis-russia-crimea.html
  • milee

    28.04.2014 06:57
    @kiev - @Skeptik
    Nece biti da su ukrajinci sklonili svog predsednika.

    Manjina je nasilnim putem srusila predsednika, uz finansijsku pomoc zapada.

    Naravno, sa jednim jedinim ciljem preuzimanja Ukrajine od strane zapada. Zapadnjake zabole uvo za ukrajince, trebaju im samo kao topovsko meso - toliko ih cene i vole.
    Naravno vole i njihova prirodna bogatstva.

    Sutra bi ih gurnuli u prve redove istocnog fronta, dok bi oni pruzali podrsku sa visine i daljine.
  • modena

    28.04.2014 06:48
    @sveta
    Odavno je ovaj portal postao "trg" za pametovanje,analiticke procene,prosipanje mudrosti,davanje saveta,praznjenje negativne energije....

    Sta je cudno u ovoj vesti?
    Momak je rodjen u N.Sadu pa je i normalno da se vrati kuci.
    To sto je bio u Ukrajini je splet zivotnih okolnosti:
    baba mu je bila Ukrajinka pa je normalno da je privrzen tom narodu,
    njegovim obicajima,kulturi...
    Ozenio se tamo,stekao porodicu...

    Ne istresajte svoje buve u tudja dvorista,tamanite ih ili zivite sa njima.
  • 28.04.2014 06:30
    @Kiev
    Meni se ipak čini da je OPET neko drugi taj koji je zapržio krađanski ratić. A i brkata dojčlanderka svesrdno pomaže. I još jedared, da nismo videli kako mirni protestanti vitlaju pištoljima i koriste snajpere - pa da ti poverujemo.
  • Phantasm

    28.04.2014 04:54
    Prosecan stanovnik ove drzave voli sve sto je nenormalno pa tako i Rusiju .
  • psihoza

    28.04.2014 04:46
    brod ludaka
    Domaci rusofili vise vole Rusiju od samih Rusa .
  • pier

    28.04.2014 01:35
    pravi novosadjanin . .
    ne smetaju mu samo nacisti iz sopstvenog dvorista . . i tamo i ovde . .
  • Deks

    27.04.2014 23:05
    Na žalost meni se čini da je i put u Evropu kakav sprovode naši političari "Januševski". Sa jedne strane verbalno govore da žele Srbiju u EU a u stvari ne misle ozbiljno. Građani koji iskreno žele Srbiju u EU bi trebalo da zatraže od naših političara raskidanje ugovora o slobodnoj trgovini sa Rusijom, jer takav ugovor ne može imati zemlja članica EU. Postojanje tog ugovora govori o pravoj nameri naših političara - da Srbija ne uđe u EU ni za 20 godina a to je isto kao da ne žele uopšte članstvo u EU. Do samo pre neki mesec govorili su da će realno Srbija u EU ući do 2020. a pre neki dan stigla je vest da Novi Sad ne može da se kandiduje za titulu Grada kulture pre 2021.g. i to kao grad van EU! To je još jedan dokaz ozbiljnosti naših političara.
  • 27.04.2014 22:15
    Verovatno nije zeleo da zivi sa bitangama koje pijani od votke bicuju zene pa je da dosao da zivi ovde gde se to ne radi.
    A sto se tice onog sto se ponasa ko moler iz Beca, mora da se puno druzio sa onom gospodjom s cvetom u kosi sto je cuva kod sebe. Nekako im je ponasanje isto!
  • 27.04.2014 22:04
    @Mrzim Rusiju
    Domaći nacisti podržavaju ukrajinske, kao i obično.
  • Nebojša

    27.04.2014 21:50
    lepo rečeno (zadnja rečenica)
    "Država sa takvim sistemom vrednosti projektuje nepravilne ..."
    Samo što mi ovde proživljamo društvenu evoluciju takvog sistema i nije nam lepo!
  • kiev

    27.04.2014 21:26
    @Skeptik
    O cemu se radi? Radi se o tome da su Ukrajinci sklonili svog precednika koji ih je izneverio u svojim obecanjima jer je bio ruska marioneta.Parlament ga je sasvim legalno opozvao i onda se drug putin malo naljutio,pa im zaprzio gradjanski ratic ko sloba. Goloruki nebeski narod ruski u ukrajini je iz cista mira dosao na ideju da su mu ognjista ugrozena,pa se tako goloruk na oruzje digao i napravio neke republike krajine.Videcemo sta ce biti kraj. Eto zato je taj covek dosao,zato sto se pripucalo a ne zato sto se promenula vlast,koju vi rusofili ne volite.
  • dusan

    27.04.2014 21:21
    Dobro ti nama dosao Svetislave, sve najbolje tebi i tvojoj porodici.Sto neko rece svuda podji kuci dodji, mada je recimo Lvov bio blizi a i bila danas fina manifestacija:
    http://oi62.tinypic.com/2096h46.jpg
    Red dobrih riba, red fasista, red ukrajinskih patriota pa biraj. Nego, mani se te price u gradu koji pamti raciju, znas kakvi su novosadjani mogu da se jede....
  • Animator

    27.04.2014 21:08
    Sad kad vidi gde je došao...
    ...možda se i vrati u Ukrajinu.
  • 27.04.2014 21:06
    zemlja prepametnih
    Sve znamo, razumemo se u politiku a...

    http://www.021.rs/Info/Srbija/Od-luka-do-svinjske-i-ljudske-dlake-Srbija-sve-uvozi.html
  • Milee

    27.04.2014 20:56
    rusofili
    Nazvan sam rusofilom - nisam, nego sam realan, te nemam nameru da se ulizujem i prodajem svoju slobodu misljenja nekim tudjim interesima.

    Zasto?

    Zato sto sam realno sa strane sagledao situiaciju, shvatio da su istocni delovi te drzave na silu, novcem zapada svrgnuli predsednika drzave koji je legalno dosao na vlast.

    Naravno isti jugoistocni delovi zemlje ne zele da se pomire sa tim da im zapad i nacisticki pokreti marsiraju gradovima "mirnim protestima" - palicama, snajperima itd., te dovode nekog turcin-ova na vlast.

    Posto to nasilje i zastrasivanje donese kontrareakciju gradjana koji ne zele da im njihovu izbornu volju ruse i namecu svoju pokreti poput desnog sektora ili banderovaca, onda je to posve normalna reakcija.

    Nismo svi na prodaju!
  • 27.04.2014 20:09
    kažu da
    Ko je sa Rusom 'leba jeo, ne treba mu ni na slici da ga vidi.
  • mrzim Rusiju

    27.04.2014 20:02
    Domaci rusofili negoduju kao i obicno .
  • 27.04.2014 19:30
    I am the one and only
    Kao prvo zao mi je sto su morali da odu. Verovatno su tamo imali bolje plate, mada opet ko zna.
    Kao drugo, tip je novinar.
    Sta mu treba da ga neko tamo nisani, i da mu maltretiraju porodicu? Dobro je sto je dosao...svojoj kuci.
    Jeste, ova zemlja je nasa kuca, i treba da je sredimo tako da i ostali mogu sa ponosom da se vrate i kazu "To je moja zemlja"!

    PS
    Eee al zato ima da izgradimo jedno pedeset
    zatvora za silne lopine sto ce da vade krompir sa njiva!
  • Gavra

    27.04.2014 19:29
    Dobrodošao natrag kući Sveto !!!
    jeste bilo stresno kod nas 90-tih ,a sad je nešto manje ,ali je dobro što si se vratio u Novi Sad jer si verovatno maloispekao zanat tamo u Ukrajini gde su standardi veći,a kazne strožije i sigurno ćeš naći neki posao ovde ....A tvoju dečicu i ženu je lepo što si doveo jer to ukrajinci i rusi nikad ne rade -negoih ostave tamo gde su . Deci će sigurnobiti bolje ovde ,a popravićeš naminatalitet ,a i ženica će se snaći.
    Poznajem nekoliko ukrajinaca i ukrajinki koji već duže žive ovde u Srbiji i moram reći sve najbolje o njima .... Uostalom -ništa čudno : svuda podji , opet kući dodji :)
  • Spark

    27.04.2014 19:14
    gde li im zubari pobegose?
    Razumem Ukrajince potpuno i zelim im da se odbrane od zla. Radi gusenja gradjanske svesti, nasi 'Rusi' dovodili su krezubi ruralni polusvet autobusima zadnje dve decenije. Bilo je pomozi boze, pa pomozi Rusijo, a njima vise ni stomatologija ne moze da pomogne. Kasno je. Povukle im se desni od gratis sendvica s parizerom.
  • 27.04.2014 18:30
    onda je kod nas raj. Daj B da ovo ne doživimo nikad. pupupupupup
  • 27.04.2014 18:22
    @Spartanac
    a koga zabole za tvoje vidjenje situacije koje je veoma pristrasno...sirota ruska federacija, evo sve placem zbog njih
  • Skeptik

    27.04.2014 18:15
    Za vreme bivse strasne vlasti momak(stranac) od 20tak godina je vodio hotele i restorane i verovatno odlicno zaradjivao a po dolasku nove proevropske vlasti mora da bezi sa familijom iz drzave. O cemu se radi?
  • 27.04.2014 18:08
    stop ruskom imperijalizmu
    Tamo negde 90-tih ljudi su bacali cveće na tenkove koji su išli u rat. Već duže vreme i ovde se takođe histerično odobrava nasilje i otimanje tuđe teritorije. U onom prvom slučaju mnoge je kasnije bilo sramota. Hoće li u budućnosti opet nekog biti sramota ili će ljudi ovde biti srećniji zbog zla koje je zadesilo jednu zemlju koja je gajila prijateljske odnose prema Srbiji?!
  • 27.04.2014 17:38
    Da nismo videli kako veseo narod drži snajpere na "mirnim" demonstracijama, pa da poverujemo..
  • Mile

    27.04.2014 17:33
    majdanovci
    Po njegovoj prici majdanovci - desni sektor su mirni demonstranti.
    Licemerno i neistina.
  • bulevarac

    27.04.2014 17:18
    povratak
    Svuda podji al' se u Novi Sad vrati...
    Ljudi, nema lepseg grada.
    A sto se ovog gospodina i njegove porodice tice, ovo sto sam napisao u prvoj recenici neka zapamti i izvaze gde mu je bolje.
    Il' ostani il' odlazi...
    Hvali svoj grad a ne tudji.
  • Igor

    27.04.2014 16:37
    Procera cinjenica
    Cek, Janukovic nije valjao, ali je radio sasvim fino i posteno.

    A sad kad su dosli ovi Euromajdanovci, luconose progresa i napretka Ukrajine pobegao je glavom bez obzira ?!?

    Zatim, pitanja koja sigurno nisu slucajno izostala. Na cijim su protestima bili? Ko je na koga bacio bombu? Da li su to bili ovi iz Desnog sektora, miroljubivi neonacisticki pro demokratske paravojne formacije?

    Na demonstracijama u Kijevu, dokazano je da su Euromajdanovci pucali iz snajpera:

    http://nsnbc.me/2014/03/05/busted-leaked-phone-tape-eus-ashton-reveals-kiev-snipers-hired-maidan-leaders/

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2573923/Estonian-Foreign-Ministry-confirms-authenticity-leaked-phone-call-discussing-Kiev-snipers-shot-protesters-possibly-hired-Ukraines-new-leaders.html

    Svi dokazi, su unisteni u kijevu, citavi drvoredi su poseceni da bi se stvar zataskala.


    Krimsko pitanje???
    Pa Krim je sada i zvanicno ruski, a sada je podignut i granicni punkt. Ne znam gde on zivi?

    http://en.itar-tass.com/russia/727747

    Ukrajina nazaduje?
    Da je on ziv i zdrav, Ukrajina je u sred gradjanskog rata, samo to jos CNN nije objavio.

    Ukrajinci i Rusi u istocnoj Ukrajini nemaju ni najmanju nameru da se predaju.
  • Gagarin

    27.04.2014 16:37
    Realnost
    @Spartanac (iz Srpske Atine):
    Gospodin Jelic i njegova porodica su na svojoj kozi osetili nesto o cemu mi svi cujemo samo kroz propagandu, zapadnu ili istocnu, svejedno. Tako da cu pre njima da verujem, steta sto nema vise dopisa obicnih ljudi iz raznih krajeva Ukrajne. Na zalost, velika vecina ljudi na Majdanu, kao i u Donjecku, zeli samo normalan zivot, a kao sto je bilo i na Balkanu, mutivode i kriminalci preuzmu inicijativu - tu ukljucujem i Desni Sektor, i Putinove Gumare.
  • 27.04.2014 16:11
    covek bio, video
    Konacno da cujemo nesto od nekog ko je bio tamo i video. Mnogim ovdasjim putinoljubcima ni to nece biti dovoljno da realno sagledaju problem u toj zemlji.
  • Limanac

    27.04.2014 16:01
    Ja kad sam išao na demonstracije 90-tih bio sam spreman da dobijem batine. Vratio se u NS i priča gluposti. Već su i oni skotovi ameri priznali ko je pucao snajperima.
    I mi i ukrajinci smo isto prošli, poklonili se zapadnim lopovima i sad krvlju plaćamo gluposti iz mladosti.
  • pero

    27.04.2014 15:59
    ukrajinka
    Izgeda da je supruga ukrajinka a ne Ruskinja pa svira po njenom
  • znak pitanja

    27.04.2014 15:33
    "Država sa takvim uslovima života projektuje nepravilne sisteme vrednosti kod mladih, ne mogu da dozvolim da moja deca tako rastu"

    A ovde je kao bolje? Ovde se nisu vratile devedesete od kojih si pobegao? Ovde je sjajno materijalno stanje,sve funkcionise a decu ce da ti vaspitava Prof Dr Kristijan Golubovic.
  • xy

    27.04.2014 15:30
    Lako je njemu, on je imao gde da se vrati.
  • 27.04.2014 15:27
    Srbija i dalje nazaduje.
  • Spartanac

    27.04.2014 15:22
    Koga zabole za ovog lika i za njegovo viđenje američko-britanskog imperijalizma, zvanog stezanje obruča oko Ruske Federacije?! Znači pobornik je desnog sektora, koji su preklali onog Rusa u stanu na oči njegove žene!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna